Sfeervolle kerstmarkt in Nieuwleusen

ZATERDAG 7 DECEMBER 2024 van 15 uur t/m 20 uur

Let op ! Standhouders kunnen vanaf 13.00 gaan opbouwen. Melden bij de organisatie links of rechts van het Witte Peerd!

De kerstmarkt in Nieuwleusen vindt plaats op zaterdag 7 december 2024. Van 15.00 tot 20.00 uur kunnen bezoekers de kerstsfeer proeven bij de ruim zestig kramen die staan opgesteld rond de Grote Kerk, Palthemuseum en de parkeerplaats van t Witte Peerd

Het evenement werd 18 jaar geleden voor het eerst georganiseerd en werd toen meteen een groot succes. De voorgaande tien edities trokken duizenden bezoekers aan uit het gehele land.

Dat komt mede doordat het verenigingsleven van Nieuwleusen belangeloos bijdraagt aan de sfeer. Muziek-, toneel- en zang- en dansverenigingen verzorgen beurtelings optredens op de diverse  podia die op verschillende plaatsen langs de route staan opgesteld. Daarnaast zijn er enkele honderden vrijwilligers uit de plaatselijke gemeenschap in touw.

Ook het aanbod in de kramen is gericht op de kerstsfeer. Er zijn zo’n tachtig kramen beschikbaar voor standhouders. Op deze website vindt u alle informatie over de mogelijkheden om een kraam te huren. De toegang is gratis en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Natuurlijk is het gebied van de kerstmarkt sfeervol aangekleed met kerstbomen, kerststerren en andere toepasselijke versieringen. ’s Avonds wordt het evenement sprookjesachtig verlicht met vuurkorven, waxinelichtjes. De kerstman komt vanzelfsprekend langs en ook de horeca zorgt voor passende hapjes en drankjes, zoals een broodje ham of glühwein.

Ook is de Grote Kerk, waar de kerstmarkt rondom wordt georganiseerd, doorlopend geopend met diverse live optredens van lokale zangkoren zoals Out of the blue en live muziek en zang.